VR apps: de toekomst van interactieve applicaties

VR apps: de toekomst van interactieve applicaties

12 juni 2019 0 Door admin

De hype van virtual reality brillen bestaat al eventjes. Maar het inzetten van virtual reality (ook wel VR) apps voor een merk is een hype die recentelijk is ontdekt door bedrijven. Met virtual reality geef je een totaal nieuwe beleving aan een merk. Niet alleen onderscheid je je als merk van je concurrenten, ook biedt het de gebruiker een leuke en interactieve manier om in aanraking te komen met jouw merk of product. In dit artikel vertellen we er meer over.

De inzetbaarheid van VR

De mogelijkheden van VR apps zijn erg divers. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan VR apps met betrekking tot games (amusement), als educatie tool in het onderwijs of in de zakelijke dienstverlening. Bijvoorbeeld bij het aanbieden van virtuele trainingen of rondleidingen, je kunt het zo gek niet bedenken, de toepassingen zijn in volle exploitatie. Het unieke van VR apps is dat de eindgebruiker niet fysiek aanwezig hoeft te zijn. Dit biedt enorm veel mogelijkheden voor merken om hier creatief mee om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van een VR app als interactieve rondleiding in een museum, zonder dat de gebruiker daadwerkelijk in het museum aanwezig is.

Hoe werkt dit precies?

Virtual reality is een technologie waarbij de gebruiker zich, vaak door middel van een VR-bril, in een virtuele omgeving bevindt. Het is een schijnwerkelijkheid en doorgaans nog veelal visueel en auditief. Toch zijn er tegenwoordig ontwikkelingen in volle gang, dit komt voornamelijk door de toename van het Internet of Things. Zo kan er tegenwoordig zelfs geur en tast worden toegevoegd aan VR toepassingen. Ook worden de VR toepassingen steeds werkelijker. Het scheelt niet veel of je hebt het gevoel dat je je daadwerkelijk in een exotische omgeving bevindt in plaats van het kijken van een documentaire door een VR/360 bril.

Wil je zelf een VR app laten maken? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van VR voor jouw bedrijf? Coffee IT is een ervaren app ontwikkelaar die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van VR applicaties.