Virtual reality brillen: beleef films, foto’s en games op een unieke manier

Virtual reality brillen: beleef films, foto’s en games op een unieke manier

21 juni 2018 0 Door admin

We zijn altijd op zoek naar nieuwe innovaties om films of games op nieuwe manieren te beleven. De hype van nu op dit gebied zijn virtual reality brillen. Deze brillen bestaan al een lange tijd, maar inmiddels zijn we op het punt beland dat deze technologie zo geavanceerd is dat deze absoluut de moeite waard is. Deze brillen bieden je een unieke ervaring, alsof je midden in een film of game zit. Op welke manieren kun je een virtual reality bril toepassen? Hieronder wordt dit besproken.

De toepassingen van een virtual reality bril

Gaming

Voor vele vormen van media is een virtual reality bril in te zetten. Zo is een VR-bril ideaal voor 3D content. Hierbij kun je natuurlijk denken aan games. Het lijkt wel alsof je jezelf midden in het spel bevindt. Dit is voor leuk voor first person shooters of horror games. Je ziet alles vanuit het perspectief van de hoofdrolspeler, wat voor een hoop spanning zorgt. Een horrorgame zoals Resident Evil 7 is extra spannend, omdat op elk moment vanuit het niets een eng monster op je kan duiken. Dit zorgt er voor dat de virtual reality bril voor een unieke ervaring zorgt die je niet kunt krijgen tijdens het spelen van een game op een normale manier.

Zakelijk

Maar daarnaast is de virtual reality bril ook in te zetten voor klanten van allerlei bedrijven. Zo tonen keukengiganten inmiddels al nieuwe keukens aan de hand van een VR-bril. Zo kun je zelf door jouw potentiële nieuwe keuken lopen, om te ervaren hoe het is om deze keuken in jouw woning te hebben. Daarnaast is deze bril tevens fantastisch voor het bekijken van 360 graden films. Je kunt overal kijken waar je wilt, alsof je midden in de film zit. Zo beleef je een film nog intenser. Ten slotte worden virtual reality brillen gebruikt voor virtuele rondleidingen. Een nieuwe bedrijf of de bestemming van een vakantie, aan de hand van een virtual reality bril kun je elke omgeving verkennen.