Hoe gaat het refurbishment in zijn werk?

Hoe gaat het refurbishment in zijn werk?

5 maart 2019 0 Door admin

Als ondernemer is het niet altijd even fijn om weer een gloednieuwe printer of ander apparaat te moeten aanschaffen. In die gevallen is een refurbished apparaat wellicht ook een optie. Een refurbished A3 printer kan bijvoorbeeld een prima alternatief zijn voor een gloednieuwe A3 printer. In dit artikel vertellen we meer over hoe refurbishment in zijn werk gaat. Om een duidelijk beeld te geven over refurbishment gebruiken we in dit voorbeeld een A3 printer.

Oorsprong van de printer

Een organisatie of een consument is niet meer tevreden over zijn huidige A3 printer. In plaats van deze printer weg te gooien, kan deze partij denken aan het milieu en deze inleveren bij een partij die printers opknapt en vervolgens verkoopt. Voor het inleveren ontvang je in veel gevallen een geldbedrag.

Controle van de printer

Op het moment dat een printer is ingeleverd, wordt deze vervolgens eerst helemaal nagelopen en getest. Hier wordt dan vaak een klein testrapport van gemaakt, zodat exact duidelijk is wat er gerepareerd of vervangen moet worden.

Uitvoeren van de reparatie

Aan de hand van het testrapport wordt vervolgens de reparatie uitgevoerd. Op het moment dat onderdelen niet meer helemaal goed werken worden deze onderdelen gewoon vervangen door onderdelen van een fabriekskwaliteit. Door te kiezen voor onderdelen van fabriekskwaliteit kan de consument ook gewoon een goede kwaliteit printer verwachten.

Het testen van de printer

Op het moment dat alle problemen uit het rapport zijn opgelost wordt de printer nogmaals getest. Als de printer vervolgens goed uit de test komt kan deze vervolgens weer worden klaargemaakt voor de verkoop.

Verkoopklaar maken van de printer

Wanneer de printer door alle testen is gekomen kan deze weer in de verkoop. Dit betekent onder andere dat de printer helemaal wordt gereinigd en klaar wordt gemaakt voor gebruik. Bij refurbished apparaten zoals een refurbished A3 printer wordt deze vervolgens nog gelabeld. Hierin bestaan de categorie├źn als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.