Het maximale halen uit Google Cloud efficiënte monitoring en krachtige services

Het maximale halen uit Google Cloud efficiënte monitoring en krachtige services

24 mei 2024 0 Door admin

In dit artikel helpen we decision makers met de belangrijkste vraagstukken om rekening mee te houden als er gezocht wordt naar een manier om data op te slaan.

In de wereld van technologie is er één ding wat altijd waar blijkt te zijn: verandering is de enige constante. Als decision maker binnen een organisatie moet je de juiste oplossing vinden om jouw data veilig op te kunnen slaan. Dit betekent dat data gemakkelijk terug te halen is, dat er back-ups zijn, dat sensitive data binnen Europa wordt opgeslagen en er een multi-layered security systeem is. Daarnaast moet het meer zijn dan een opslagruimte: het is de sleutel tot snellere besluitvorming, betere keuzes, en groei.

Welke provider raden wij aan?

Je bent misschien bekend met Azure en AWS, maar wij adviseren Google Cloud Storage als het gaat om veilige en schaalbare oplossingen in Cloud opslag. Het is specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de uitdagingen van grote organisaties op het gebied van veiligheid, schaalbaarheid en datamanagement. Het stelt bedrijven in staat om niet alleen hun data, maar ook diverse applicatie-ecosystemen veilig onder te brengen in de Cloud. Hierdoor zijn fysieke opslagruimtes, zoals servers en harde schijven, niet meer noodzakelijk op locatie en kan er vanaf elke plek gewerkt worden

Hoe maak ik mijn opslag kostenefficiënt?

Ongeacht de grootte van je bedrijf groeit of krimpt Google Cloud Storage met je mee. Dit levert direct voordeel op in jouw portemonnee. Google Cloud Storage past zich namelijk aan je behoeften aan, zodat je nooit méér betaalt dan voor wat je nodig hebt.

Waar moet ik op letten met betrekking tot data security?

Door geavanceerde en betrouwbare beveiligingsprotocollen garandeert Google de bescherming van je bedrijfsdata. Jij bent en blijft de eigenaar van je gegevens, niet Google. Google verkoopt nooit gegevens aan derden. Alle klantgegevens worden standaard gecodeerd. Google Cloud beschermt zelfs tegen `insider access’. Google geeft nooit een overheidsinstantie toegang tot je gegevens via een onopvallende achterdeur. De privacy praktijken van Google worden gecontroleerd aan de hand van internationale normen (zoals ISO 27-0-17). Google werkt met een defence in depth systeem, dit betekent dat er security is op hardware, software en storage vlak. Om een voorbeeld te geven van het storage gedeelte: wanneer gegevens in Google Cloud worden opgeslagen, doorloopt dit het volgende proces:

Ten eerste worden gegevens binnen het Google geheugen in veel losse stukken opgedeeld. Deze stukken of brokken worden gecodeerd met hun eigen data encryption key, of DEK. Deze gegevensversleuteling wordt vervolgens een tweede keer versleuteld of ingepakt. Hierbij wordt een andere sleutel gegenereerd die we een key encryption key, of KEK noemen. Versleutelde delen en ingepakte encryption keys worden verspreid over de infrastructuur van Google. In het onwaarschijnlijke geval dat iemand een encryptiesleutel weet te bemachtigen, heeft hij of zij slechts toegang tot een klein stukje data, wat zonder alle andere stukjes volledig onleesbaar is.

Daarnaast is er bij Google Cloud Storage efficiënte data recovery: In het geval van dataverlies biedt Google robuuste back-up- en herstelmogelijkheden, waardoor je bedrijfsvoering soepel blijft lopen.

Hoe kan opslag mij helpen om sneller beslissingen te maken?

Door naadloze integratie met andere analytische tools, zoals Google BigQuery en andere onderdelen van Google Web Services kan jouw organisatie grote hoeveelheden data opslaan en makkelijk analyseren. Dit leidt tot diepere inzichten en beter onderbouwde beslissingen.

In de rol van een manager is het al helemaal belangrijk om de mogelijkheid te hebben tot het nemen van snelle en doeltreffende besluiten. Google Cloud Storage kan hierin een sleutelrol spelen door je toegang te geven tot real-time data en geavanceerde analytische tools. Dit zorgt ervoor dat je geïnformeerde beslissingen kan nemen op basis van actuele en accurate informatie. Zo kan je grote datasets snel en efficiënt analyseren, en biedt Google Cloud Storage het fundament voor een datagedreven besluitvormingsproces. Zo heb je als manager de juiste tools in handen om je organisatie naar het volgende level te tillen. Door de integratie van deze technologie in het besluitvormingsproces kan je niet alleen reageren op de huidige bedrijfsbehoeften, maar ook anticiperen op toekomstige uitdagingen en kansen.

Hoe kan dataopslag mij helpen innoveren?

Samenwerking en innovatie: Met Google Cloud Storage kunnen teams op efficiënte wijze samenwerken, ongeacht hun locatie. Dit bevordert snel schakelen en effectieve besluitvorming, doordat iedereen op elk tijdstip bij alle benodigde gegevens kan om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen. Hierdoor werkt je team beter samen en komen er sneller nieuwe en beter onderzochte ideeën op tafel.

Hoe werkt de migratie, optimalisatie en het beheer van Google Cloud Storage?

Een overstap naar Google Cloud en Google Cloud Storage is meer dan een eenmalige actie. Het is een strategische beweging. Migratie is pas het begin, want voortdurende optimalisatie en proactief beheer maken het mogelijk om het concurrentievoordeel niet alleen te behalen, maar deze ook te behouden.

Daarnaast biedt de Cloud naast financiële voordelen ook ongeëvenaarde efficiëntie en toegankelijkheid. Je team is in staat om overal te werken, omdat ze altijd toegang hebben tot de benodigde bestanden en applicaties. Essentieel in een wereld waarin verbondenheid centraal staat.

Wat is CTS?

CTS is een partner van Google die bedrijven helpt met de juiste keuzes maken en het implementeren van systemen. We hebben talloze bedrijven geholpen met hun migratie, optimalisatie en beheer. Onze succesverhalen spreken voor zich, waarbij elk project benadrukt hoe we maatwerkoplossingen bieden voor elke unieke bedrijfsbehoefte.

Onze klantgerichte aanpak zorgt ervoor dat we nauw samenwerken met IT-teams om een naadloze en efficiënte overgang naar de Cloud te garanderen. Daarnaast zijn we altijd bereikbaar voor ondersteuning en advies.