Geld verdienen met je eigen Minecraft server

Geld verdienen met je eigen Minecraft server

24 juni 2019 0 Door admin

Ben je bekend met de Minecraft game? Gamen is tegenwoordig niet alleen maar voor de fun. Je kunt er ook geld mee verdienen en dat betekent dat je soms goed zaken doet. Daar sta je versteld van, maar het is een feit. Wil jij ook graag geld verdienen met je eigen Minecraft server?

Belangrijk

Alvorens je je eigen Minecraft server maakt, moet je bewust zijn van enkele belangrijke zaken:

 1. Zorg dat de computer 24/7 online is zodat de server ook 24/7 online blijft.
 2. De server neemt ongeveer 0,5 GB aan geheugen in beslag en ook wat processorsnelheid.
 3. Als je de Minecraft server open houdt voor iedereen, kun je beter een goede firewall plaatsen. Forward hiervoor ook de server port.
 4. Bij het aanmaken van een publieke server, is het beter om een hosting server voor Minecraft in te schakelen.

Minecraft server maken

Een Minecraft server maken is eenvoudig als je deze stappen nauwkeurig opvolgt:

 1. Java installeren op de computer, omdat Minecraft alleen hiermee kan functioneren. 
 2. Maak een nieuwe map op de computer die bestemd is voor de Minecraft server en download vervolgens de server. Geef het een ander naam en noem het “minecraft_server.jar”. Open de teksteditor en bewaar het in de servermap als “run.bat”.  Open “run.bat” en de server zal tekstbestanden beginnen te maken. De server hervat doordat je op terug klikt.
 3. Als de Minecraft server is gedownload, start je het op door op “minecraft_server.jar” te klikken. Wacht geduldig tot het programma het typen van teksten heeft afgerond waarna je kunt beginnen met spelen. “Localhost” is het IP-adres dat bij “direct connect” moet worden ingevoerd. Je kunt ook een Minecraft server kopen bij koopjesserver.

Geld verdienen met Minecraft server

Door steeds meer donaties via je Minecraft server binnen te krijgen verdien je elke dag wat centen. Volg deze stappen om ook geld te verdienen met je eigen Minecraft server:

 1. Account aanmaken bij betalingssysteem TargetPay voor online betalingen. Klik daarna op ‘Beheer betaaldiensten’ en leg nieuwe betaaldiensten aan.
 2. Vervolgens ga je naar ‘donatie’ en klik op ‘Direct van start’.
 3. Bij de omschrijving plaats je de naam van de server.
 4. Bij Digitaal moet “non-adult” staan en klik dan verder op volgende.
 5. Je stelt de prijzen vast en klik dan op volgende.
 6. Je kunt aangeven wat mensen krijgen als ze hebben betaald. Je kunt een dankwoord sturen. Om na te trekken of iemand betaald heeft, vraag je naar het nummer waarmee de betaling heeft plaatsgevonden en verifieer je dat.
 7. Op de volgende pagina staan links waar mensen kunnen betalen. Deze link moet je kopiëren en met een automessage elke 5 minuten de mensen eraan herinneren dat ze moeten betalen.
 8. De laatste stap is om aan te geven op welke rekening er uitbetaald moet worden. Je kan de betaling maandelijks ontvangen. Op de homepage bij ‘Gegevens wijzigen’ kun je dit instellen.

Het is op deze manier dus erg eenvoudig om geld te verdienen. Terwijl je op je eigen Minecraft server speelt met anderen, komt het geld binnenstromen via de donaties. Hoe meer donaties, hoe hoger je inkomsten.