De upgrades van de Prusa i3 MK3S

28 november 2019 0 Door admin

De Prusa i3 MK3S is de MK3, maar dan vele malen beter. Om dit goed te begrijpen is het slim om naar de ontwikkeling van de mogelijkheden te kijken. Dit geeft een goed beeld. In de eerste plaats is het goed om te weten dat de MK3 al gold als één van de best bruikbare 3D printers. In dat opzicht is het dus ook goed dat er nog meer mee mogelijk is dan al het geval was. Door hierin te investeren kan je er dus alleen maar nog meer uithalen als ondernemer. Kijk naar het volgende.

Oude en nieuwe verbeteringen

De MK3 had als 3D printer natuurlijk al te maken met een aantal upgrades. Dit was echter lang niet het enige wat nu bij de Prusa i3 MK3S is doorgevoerd. Sterker nog, dit vormde alleen maar de basis. De echte verbeteringen zijn juist de nieuwe verbeterpunten die zijn aangepakt. Dat komt doordat er goed geluisterd is naar de wensen die de gebruikers hadden. Daardoor is alles wat nodig was om de printer nog beter te laten aansluiten op de moderne tijd ook echt doorgevoerd. Dit heeft een flinke winst voor de gebruikers op allerlei vlakken als gevolg.

De wensen van de gebruikers

Vernieuwingen die in de upgrade van de MK3 zijn doorgevoerd zijn aangebracht door de gebruikers. De punten waar nog wat te verbeteren viel werden daardoor duidelijk geïdentificeerd. Denk bijvoorbeeld aan een verbetering in de filamentsensor, waar nu voor een optische variant is gekozen. Denk ook aan een andere plaatsing van de extruder. Of denk aan het beter koel houden van de prints. Het zijn deze verbeteringen die duidelijke gevolgen hebben. De prints worden er een stuk beter door. De verhoogde kwaliteit helpt jou als ondernemer ook verder. Dit zijn goede zaken om mee verder te gaan.

De juiste optie kiezen

Het is in ieder geval goed om te weten wat alle verschillen nu precies zijn. Doordat de Prusa i3 MK3S een upgrade is van de Mk3 zijn er nu allerlei verschillende opties die de moeite waard zijn. Het is goed om als ondernemer in de gaten te houden welke optie het best bij jou past. Daar kan je dan optimaal van profiteren. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere soorten gebruikers. Niet alleen ondernemers profiteren van het verbeteren van de mogelijkheden. Het is altijd goed om te bekijken welke opties je allemaal hebt om aan de slag te gaan.