Alles wat je moet weten over een video wall

Alles wat je moet weten over een video wall

17 mei 2021 0 Door admin

Of je nu jouw beeldschermen in een commerciële ruimte wilt versterken of een praktische manier nodig hebt om een ​​groot beeld in een andere omgeving weer te geven, een video wall is een beproefde technologie die jouw boodschap kan versterken en de esthetiek van een ruimte kan verbeteren. Als je niet zeker weet wat een videowall is of hoe deze in jouw situatie nuttig kan zijn, volgen hier de basisprincipes die je moet weten, zodat je het meeste uit een scherm kunt halen.

Wat is een videowall?

Een videowall is een weergave van meerdere schermen (narrowcasting) die zo zijn geplaatst dat ze eruit zien als één groot scherm. Het kan worden geconfigureerd om een ​​ander beeld op elk scherm weer te geven, of de schermen kunnen worden gebruikt om een ​​enkel beeld over meerdere schermen te projecteren. Videowalls zijn handig wanneer het niet praktisch is om één groot scherm te gebruiken. Je kunt verschillende weergave technologieën integreren om een ​​videomuur te creëren, inclusief LCD- of LED-panelen, tegels, kubussen, projectieschermen en zelfs “transparante” displays. Welk type technologie het beste is, hangt af van de gewenste resolutie. Je wilt bijvoorbeeld LED-monitoren met een hoge resolutie in een ruimte waar kijkers dichtbij zijn. Maar je kunt opties met een lagere resolutie gebruiken voor beeldschermen die op afstand worden bekeken, zoals in een stadion. Als je panelen gebruikt, werkt het meestal het beste om schermen te hebben met ultradunne afschuiningen (de randen rond de schermen), zodat het scherm met minimale naden wordt weergegeven. Bij transparante displays zijn de naden bijna onzichtbaar.

Verschillende soorten lay-outs

Videowall-displays kunnen in verschillende soorten lay-outs worden gebouwd. De meest elementaire lay-outs zijn rechthoekig en gebruiken schermen in matrix configuraties zoals 2 × 2, 3 × 3, enz. Deze zijn intuïtief als je van plan bent één invoer over meerdere schermen te verdelen. Je kunt ook een creatieve lay-out gebruiken als deze de kijkervaring verbetert (bijvoorbeeld als er opzettelijke hiaten in het hele scherm zijn). Soms kun je meerdere rasters hebben binnen hetzelfde grotere scherm. Een ander voordeel van videowalls is dat het permanente of tijdelijke displays kunnen zijn.

Hoe werkt het?

Als je een videowall gebruikt, heb je verwerkings- en controlesystemen nodig die kunnen communiceren met je beeldscherm. Videomuur Processors zorgen ervoor dat elke videobron die je gebruikt, met de juiste resolutie naar het juiste scherm wordt gestuurd, ook wel narrowcasting genoemd. Hoe complexer jouw beeldscherm, hoe complexer je videomuur processor en besturingssystemen zullen zijn. Op het meest basale niveau neemt een videomuur processor een video van een enkele bron en stuurt deze naar een enkel scherm (je zou gewoon een ander beeld op elk scherm hebben). Op het volgende niveau kun je een afbeelding maken en deze over meerdere schermen verspreiden, en in sommige gevallen video’s uit meerdere bronnen gebruiken.